Viktig information från Region Skåne

Hej,

 

Nedan följer information från Region Skåne. Tiden för intresseanmälningar avseende vaccination mot covid-19 är förlängd till på fredag den 30/4. Om det är så att ni redan nu är klara med sommarrekryteringen och dessa kandidater vill vaccinera sig i fas 2 måste ni alltså kontakta oss snarast så vi kan anställa de denna veckan och de därmed kan anmäla om intresse avseende vaccination mot covid-19.

 

Om ni har några frågor vänligen kontakta er koordinator eller annan kontorspersonal.

 

Vi önskar er en fin dag!

 

 

Information från Region Skåne avseende vaccination av brukarnära personal

 

Intresseanmälningar avseende vaccination kan skickas in t o m den 30 april

Efter den 30 april kommer det inte längre vara möjligt att skicka in intresseanmälningar. Region Skåne hänvisar efter den 30 april den till vaccinering i fas 4. Intresseanmälningarna bifogas. I bifogade bilagor står att intresseanmälning ska göras senast den 21 april men tiden är som sagt förlängd t o m den 30 april.

 

I nuläget erbjuds vaccin mot covid-19 endast till individer som är 18 år eller äldre. Detta innebär även att personliga assistenter som arbetar brukarnära med individer som är yngre än 18 år, kommer erbjudas vaccination under fas 4 tillsammans med övriga vuxna i samhället.

 

Aktivera aviseringar i e-tjänsterna på 1177.se för besked om vaccinering

För att en medarbetare inte ska missa meddelanden från vaccinationsmottagningen gällande dos två är det viktigt att medarbetaren lägger in dina kontaktuppgifter och aktiverar aviseringar i e-tjänsterna på 1177.se. Det gäller också medarbetare som gjort intresseanmälan för dos 1.

 

Personer som är under 65 år och fått sin första dos vaccin mot covid-19 med Astra Zenecas vaccin

Personer som är under 65 år och fått sin första dos vaccin mot covid-19 med Astra Zenecas vaccin kommer att erbjudas Pfizers eller Modernas vaccin i dos två.

 

Den som har en bokad tid för dos två kommer inom kort att bli kontaktad för att få en ny tid som ligger cirka två till fyra veckor längre fram i tiden. Personen kommer att bli kontaktad i e-tjänsterna på 1177.se för sin nya tid. Genom att lägga in sina kontaktuppgifter och aktivera aviseringar i e-tjänsterna på 1177.se får personen ett sms eller mejl när mottagningen skickar en ny vaccinationstid.

 

Personen ska alltså inte komma till mottagningen på den tid som ursprungligen blivit bokad för dos 2. Personen behöver inte heller ta kontakt med personalvaccinationsmottagningen. De hör av sig i e-tjänsterna på 1177.se.

Om en person som redan fått dos ett även vill få dos två av Astra Zeneca, behövs en läkarordination som kan ges av läkaren på vaccinationsenheten.

Skip to content