Att arbeta som personlig assistent är ett av de viktigaste och mest meningsfulla arbeten man kan ha, tycker vi. Som personlig assistent är du en möjlighet, en möjlighet för en annan människa att få leva sitt liv på samma villkor som alla andra. Med hjälp av assistans kan våra medlemmar gå i skolan, umgås med vänner, arbeta, ha en aktiv fritid och en meningsfull vardag.

Arbetet är i många fall mycket omväxlande och det ställer krav på dig som assistent att vara flexibel och lyhörd för medlemmens behov. Som personlig assistent är ditt arbete förlagt där medlemmen befinner sig. Det kan alltså vara i hemmet såväl som på medlemmens arbetsplats eller på en semesterresa i Turkiet. Att arbeta i någons hem kan vara lite speciellt, det är viktigt att känna av vilken roll man kan ta i familjen. I vissa fall krävs det att du tar en mer aktiv roll medan det i andra fall förväntas att du tar en mer passiv roll och finns tillgänglig i bakgrunden.

På Kooperativet Hand i Hand ser vi till att alla våra assistenter får tillräcklig utbildning, både i form av introduktion samt utbildningsträffar där vi behandlar alltifrån kollektivavtalets regler till etiska dilemman. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och uppskattad i rollen som personlig assistent. Med trygga assistenter uppnår vi en kvalitativ och utvecklande personlig assistans för våra medlemmar!

Vill du bli en del av vår assistansfamilj, hör av dig!

Skip to content