Vi har fått frågor om coronaviruset (även kallat 2019-nCoV och SARS-CoV-2).Vi vill uppmana att endast hämta information från pålitliga källor och vi hänvisar till vårdguiden 1177 för fakta och råd gällande smittan samt till krisinformation och folkhälsomyndigheten gällande frågor och svar om corona.Generella tips för att förebygga smitta:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten
  • Hosta eller nys i armvecket, inte i handen
  • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig
  • Undvik att ta andra i hand och ha gärna ett visst avstånd till andra. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta

Skulle en assistent eller anhörig resa till ett riskområde eller på annat sätt ha utsatts för smitta kommer Hand i Hand, om inte gällande regler för avstängning av smitta gäller, göra en schemaändring efter resan så att assistenten inte jobbar under eventuell inkubationstid. Detta innebär att assistenten behåller sin månadslön och att hen får jobba in dessa timmar under sin beräkningsperiod.

När det gäller medlemmar i Hand i Hand och deras påverkan av viruset så är det medlemmens läkare som är ansvarig för vilka åtgärder de anser nödvändiga. Hand i Hand kan inte ge några medicinska råd till medlemmar.

Finns det ytterligare frågor om vad som gäller på just er arbetsplats är ni alltid välkomna att höra av er till oss. Har ni medicinska frågor hänvisar vi till 1177.

Varma hälsningar,
Susanna
Verksamhetsansvarig

Fyll i din sökning och tryck på enter