Basutbildning för assistenter den 22 september

Den 22 september är det åter dags för basutbildning för personliga assistenter. Basutbildningen vänder sig främst till våra nya assistenter men även till dem som inte tidigare genomfört utbildningen alternativt genomfört den för en längre tid sedan.

Under basutbildningen behandlar vi innehållet i personalhandboken, bland annat vilka regler som gäller vid semester och annan ledighet, arbetstidslagen i korthet samt vad den personliga assistentens roll egentligen är. Vi kommer varva teori med praktiska övningar och diskussioner i smågrupper och målet är att ni efter dagen ska känna att ni har en bra grund att stå på i ert arbete som personlig assistent.

Utbildningen hålls av Susanna Skoglund, verksamhetsledare, och Anna Lindespång, personalansvarig på Hand i Hand. Anmälan görs via länken nedan och sista anmälningsdag är den 13 september. Utbildningslön utgår med sju timmar.

Utbildningen hålls på Gröna Hästen i Laholm, Sankt Knuts Gränd 3. Hit tar ni er i första hand genom att samåka i bil alternativt med tåg till Laholm. Från tågstationen är det en liten bit in till centrum och därför är det viktigt att ni anmäler detta så att vi har möjlighet att komma och hämta er. Nedan finner ni dagens program:

Program:

09.00-09.30                      Kaffe och fralla

09.30-11.30                      Inledning ”Personalhandboken”. Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som personlig assistent?

11.30-12.30                      Lunch

12.30-14.00                      Fortsättning ”Personalhandboken”. Praktiska övningar och diskussion.

14.00-14.30                      Fika

14.30-16.00                      Summering och öppna frågor.

 

Anmäl er här

Skip to content