Suck

Suck suck suck

Aldrig tidigare har det känts så tungt att jobba inom assistansen. Jag älskar mitt jobb, vi är ett fantastiskt gäng i Hand i Hand och många har kommit att bli kära vänner. Det är detta som får mig att kämpa vidare när det blåser så kallt.

Regleringsbrevet som kom där regeringen uttryckligen gav order till Försäkringskassan att dämpa antalet timmar av assistans har slagit hårt. Försäkringskassan hittade en gammal dom om egenvård som de har börjat tillämpa. Den domen handlade om massage och varma bad som ett grundläggande behov. Denna dom har Försäkringskassan nu dammat av och börjat tillämpa på en massa annat som anses vara egenvård.  Detta gäller bland annat sondmatning, rikning, andningsmaskiner osv. Detta har lett till att väldigt många människor framför allt barn blir av med assistans och får avslag i sina ansökningar.

Försäkringskassan har också börjat lägga mer och mer på föräldrarna, inte ens de barn som har det svårast får nu assistans med anledning av domen samt att de anser att det mesta är föräldraansvar.

Detta sker trots att lagen inte har ändrats. Mycket märkligt.

Vad vi kan göra nu är att överklaga de beslut som kommer till våra medlemmar och hoppas på att domstolarna rättar till detta och att det kommer nya prejudicerande domar.

Tills vi hörs igen så hoppas jag ni har det så bra ni kan och jag vill återigen säga. Hör ni något från Försäkringskassan eller kommunen om en omprövning eller behöver söka om mer timmar hör av er till oss. Vi finns här för er skull.

Massa kramar

Sanna

Skip to content