Regn och sol, glädje och sorg, ilska och tacksamhet

Hur har er sommar varit? Min har varit helt okej faktiskt. Solen uteblev tyvärr när jag hade semester. Den beslöt sig dock för att komma med sina varma underbara strålar när jag började jobba igen. Jaja den bjuder jag på. Passa på och njut nu alla ni som kan för innan vi hinner blinka är höststormarna här.

När regnet har öst ner på oss har det kommit lite förfrågningar om det kommer att bli en resa till Kanarieöarna i höst. Det kommer det att bli om tillräckligt många medlemmar anmäler sig.

Ni som var med i Danmark ni vet att vi hade en rolig och trevlig resa. Lite små missöden ska det ju vara annars är det ingen riktig Hand i Hand resa. Jag vill återigen passa på och tacka er medlemmar och assistenter som var med och bidrog till att det blev så bra. När vi är iväg på våra resor känner jag verkligen gemenskapen och kärleken. Vi är verkligen en för alla och alla för en. Vi hjälps åt och har kul. Det finns inte bara jag utan det är vi, det är ju precis så vi vill att vårt Hand i Hand ska vara.

Tack igen till er underbara assistenter som var med och ställde upp glatt för era medlemmar och för hela gruppen ni är underbara.

I sommar har jag fått äran att lära känna vissa av er medlemmar och få se exakt vilken skillnad assistansen gör för er. Det är sådant som gör att man orkar fortsätta med detta jobb där man konstant drabbas av motgångar och nedskärningar från myndigheter mm.

Nu vill vi veta vad är kvalitet i assistans för er?  Ni som inte har fått boken som Anna Barsk Holmbom har skrivit om vad som är god kvalitet hör av er så får ni den av oss. Sen vill jag gärna ha in förslag och idéer på hur vi kan utvecklas vidare och vara det bästa kooperativet i världen.

Har ni några bilder som visar hur ni njuter av sommaren med hjälp av er assistans så skicka in dem till oss. De bilder vi får in publicerar vi här och på vår Facebooksida och de medlemmar som skickar in får ett badlakan som tack.

Det har kommit en dom i Högsta Förvaltningsrätten som tar bort ingående kunskap som ett grundläggande behov. Detta är ju naturligtvis helt tokigt men svårt för oss att kunna påverka. Jag vet att intresseorganisationerna och andra insatta jobbar på hur man ska gå vidare med att hantera konsekvenserna för denna dom. Vi har en del omprövningar framför oss den närmaste månaden så då får vi se mer hur FK gör sin bedömning.

Goda nyheter är dock att Hässleholms kommun inte fick prövningsrätt i Högsta Förvaltningsrätten. Det betyder att domen i Kammarrätten i Göteborg gäller och vi kommer att få samma ersättning som den vi får av Försäkringskassan.

Tyvärr så har vår käre styrelsemedlem Conny somnat in. Conny var en eldsjäl och otroligt glad och positiv. Jag är tacksam för all tid och engagemang du la ner i Hand i Hand och du är djupt saknad. Tack för att jag fick lära känna dig Conny och känna din värme. Mina tankar finns nu hos din familj.

Tills vi hörs och syns

Kram Sanna

Skip to content