Intressekoll – hur vill ni att SMA-dagarna ska läggas upp?

Vi har fått önskemål om att organisera SMA-dagar och vi undrar lite hur ni skulle vilja att dessa dagar ser ut.

Förslag på program som vi fått till oss är att det önskas mycket tid för egna diskussioner och samtal. Att ni får tid att träffas och umgås. Utöver detta kommer Jenny, Oskars mamma, att hålla i punkten hur det är att leva med assistans och Nathalie, Oskars assistent, berättar hur det är att arbeta som assistent i en familj.

Kooperativet Hand i Hands verksamhetsansvarig Susanna, som själv vet hur det är att vara syskon till någon med en funktionsnedsättning, kommer att prata om hur hon upplevde det att vara ett syskon med assistans i hemmet.

Vi tittar även på möjligheten att boka in Már Tulinius som många av er redan kanske träffat. Jag har varit i kontakt med Johanna Weichbrodt som är specialistarbetsterapeut och hon har hållit i föreläsningar tillsammans med Már Tulinius och tanken är att de skulle hålla en föreläsning ihop.

När det kommer till lokal så har vi förslag på två alternativ, antingen kan vi boka Bräcke diakoni i Göteborg och då får ni lov att vistas i deras lokaler från fredag kväll till söndag lunch/em ungefär. När det gäller förtäring så blir det självhushåll och att man kanske kan hjälpas åt med de olika måltiderna, kanske kan man göra upp någon form av matschema och så är några ansvariga för en måltid och några för en annan. Här kommer det krävas lite mer planering inför vistelsen. Kostnaden att vara i Bräcke diakonis lokaler är låg och många av er har vistas där och vet vad som finns tillgängligt för alla i familjen, både när det gäller boende och aktiviteter runtomkring.

Det andra alternativet är att vi tittar på en konferensbokning på ett hotell, förslagsvis Hotel Riviera Strand i Båstad, denna kostnad blir klart högre men då ingår all mat och fika etc. För ni som har er assistans i Hand i Hand kan kostnaden för arbetande assistenter och de som går på utbildningen täckas av omkostnaderna som finns. Är det någon som kommer med, som inte är medlem i Hand i Hand, så bör ni kunna lyfta kostnaden hos ert assistansbolag. Vänligen observera att alla kostnader för övernattning och mat för extra familjemedlemmar tillkommer vid en sådan här bokning och den behöver man ersätta själv. Kostnad för barn i extra säng ligger på ca 300-500 kr/natt.

För att vi ska veta lite hur tankarna går och kunna sätta igång med en bokning så vill jag be er, som är intresserade att svara på några frågor gällande upplägget. Klicka här för att komma till frågorna.

 

 

Fyll i din sökning och tryck på enter