Vad är en tvång- och skyddsåtgärd? Hur hanterar vi dessa i arbetet som personliga assistenter? Vad säger lagen?

Dessa frågor och många fler kommer du att få svar på under den här heldagsutbildningen.

Tisdagen den 3 april kommer Anna Barsk Holmbom från ABH Utbildning och Rådgivning att hålla en utbildning på Skoskumsgården i Skummeslövsstrand. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är anhörig eller arbetsledare.

Under den här utbildningsdagen ska vi diskutera vad som är okej och inte är okej att de personliga assistenterna gör när de arbetar med att försöka minska ett utmanande beteende. Vi ska titta på vad assistentens uppdrag är och hur de på bästa sätt kan sköta det. Även om det är olika för olika personer så finns det ändå vissa gemensamma drag. Vi ska försöka hitta ett sätt för dig som anhörig eller arbetsledare att hjälpa assistenten så den kan känna att den gör ett bra arbete trots att förutsättningarna kanske är svåra.

Arbetet som personlig assistent kan ibland vara ganska långt ifrån det som står i lagens förarbeten om självbestämmande för den enskilde. Den assistansberättigade kanske inte alls vet sitt eget bästa och skadar sig själv eller andra om inte den personliga assistenten är med och försöker förhindra det. Eller så ska assistenten arbeta under andra förhållanden som kan kännas utmanande.

Vi går också igenom de metoder Socialstyrelsen rekommenderar oss att arbeta med för att minska ett utmanande beteende.

Anmälan kan göras genom att klicka här. Utbildningslön till dig som anställd i Hand i Hand utgår med sju timmar. Tänk på att uppge eventuell specialkost när du anmäler. Senast den 26 mars behöver vi ha din anmälan.

Program för dagen:

09.00-10.15 Inledning, tvångs- och skyddsåtgärder

10.15-10.45 Kaffe/te och fralla

10.45-12.00 Fortsättning tvångs- och skyddsåtgärder

12.00-12.45 Lunch

12.45-14.30 Fortsättning tvångs- och skyddsåtgärder

14.30-15.00 Fika

15.00-16.00 Avslut

Varmt välkomna!

 

Fyll i din sökning och tryck på enter