Efter en tids uppehåll kör vi nu i gång med basutbildningar, både för assistenter och arbetsledare. Då vi fortsätter att undvika större sammankomster så blir upplägget lite annorlunda nu under hösten och vi kommer att hålla våra basutbildningar digitalt. Alla anmälda kommer att få instruktioner hur man ansluter via nätet, för att det ska fungera så bra som möjligt behöver det finnas ett stabilt internet.

Utbildningarna kommer att hållas av verksamhetsansvarig Susanna Skoglund och utbildningslön utgår med 3 timmar per tillfälle.

 

Basutbildning för assistenter

Våra basutbildningar för assistenter är riktade till dig som inte varit på en av våra basutbildningar tidigare eller för dig som vill uppdatera dig. Vi går igenom Hand i Hands personalhandbok, tittar på vilka regler som gäller vid semester och annan ledighet samt i korthet grunderna i arbetstidslagen. Vi pratar även om den personliga assistentens roll samt rättigheter och skyldigheter. Varje tillfälle är mellan kl 9-12.

Basutbildningen har nu hållits vid flera tillfällen och fler datum kommer längre fram.

Våra inbjudningar går endast ur till dig som arbetsledare och vi ber dig därför prata med de assistenter som skulle vara aktuella för utbildningen och anmäla dem till passande tillfälle.

Basutbildning för arbetsledare

Under hösten kommer vi även att hålla basutbildning för arbetsledare. Utbildningen är av grundläggande karaktär och vänder sig till dig som är ny i rollen som arbetsledare/medarbetsledare eller inte tidigare varit på vår basutbildning.

Som arbetsledare/medarbetsledare är det mycket att tänka på och du har en viktig roll för ett fungerande arbetslag. Det är viktigt att du känner till Hand i Hands riktlinjer och grundprinciper då assistenterna många gånger vänder sig direkt till dig i olika situationer. Är du medarbetsledare fungerar du lite som spindeln i nätet och du har även ett ansvar till medlemmen och en skyldighet till kooperativet.

Våra basutbildningar är obligatoriska och denna gång har vi valt att dela upp utbildning på flera dagar och du anmäler dig till ett av blocken. Under dessa dagar går vi bland annat igenom arbetsmiljö och riskbedömningar, grunderna i LSS, medarbetar- och lönesamtal. Vårt mål är att ge dig nya verktyg och stärka dig i din roll som arbetsledare. Varje tillfälle är mellan kl 9-12.

Alternativ 2

Bas steg 1 – Fredag 13 november
Bas steg 2 – Fredag 27 november
Bas steg 3 – Fredag 11 december

Anmälan till basutbildning för arbetsledare gör du genom att klicka här

Har du några frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig!

 

 

 

 

 

 

 

Fyll i din sökning och tryck på enter