Basutbildning för assistenter

Vår basutbildning för assistenter är obligatorisk för alla våra anställda och bör gås inom tre månader från att man börjat jobba i Hand i Hand. 

På basutbildningen går vi igenom vad du som anställd har för rättigheter och skyldigheter enligt gällande kollektivavtal och lagar. Vi går även igenom hur vi arbetar på Hand i Hand, några av våra viktiga företagspolicys och vår värdegrund.

Ni får tillsammans med övriga assistenter och med stöd av utbildningsledaren diskutera vad personlig assistans är och vad arbetet som personlig assistent innebär. Ni kommer få arbeta med olika case om hur man kan och bör agera i olika svåra situationer som kan uppstå när man jobbar som personlig assistent. Vi pratar även om arbetsmiljö och hur vi tillsammans arbetar för att alla ska trivas och må bra på jobbet.

Prata med din arbetsledare innan du anmäler dig så att det går att lösa med vikarie om utbildningen krockar med arbete hos medlemmen. Utbildningslön utgår för 3 timmar.

Tid: Måndagen den 4 mars kl. 13.00-16.00

Plats: Utbildningen hålls digitalt via Microsoft Teams. För att delta behöver du tillgång till dator, surfplatta eller smart phone med mikrofon, högtalare och gärna kamera.

Anmälan: Sista anmälningsdag 15 februari. Klicka här för att komma till anmälan  Du kan även anmäla dig via mail till: elina@handihand.se