Basutbildning för assistenter

Arbetet som personlig assistent är ett otroligt viktigt och ibland komplext arbete. För att du som assistent ska känna dig trygg i olika situationer som kan uppstå i arbetet och veta vem du ska kontakta när något känns svårt har vi en basutbildning för alla våra assistenter som ni får gå inom tre månader från att ni påbörjat er anställning.

På basutbildningen går vi igenom vad personlig assistans är och vad du som anställd har för rättigheter och skyldigheter utifrån gällande lagar och kollektivavtal. Vi går även igenom hur vi arbetar på Hand i Hand, några av våra viktiga företagspolicys, förmåner och vår värdegrund.

Ni får tillsammans med övriga utbildningsdeltagare och med stöd av utbildningsledaren diskutera vad personlig assistans är och vad arbetet som personlig assistent innebär. Ni kommer få arbeta med olika case om hur man kan och bör agera i olika svåra situationer som kan uppstå när man jobbar som personlig assistent. Vi pratar även om arbetsmiljö och hur vi tillsammans arbetar för att alla ska trivas och må bra på jobbet.

Vår basutbildning för assistenter är obligatorisk för alla våra anställda och bör gås inom tre månader från att man börjat jobba i Hand i Hand. Utbildningslön utgår för 3 timmar.

Prata med din arbetsledare innan du anmäler dig så att det går att lösa med vikarie om utbildningen krockar med arbete hos medlemmen.

Tid: Onsdagen den 29 maj kl. 16.00-19.00

Plats: Utbildningen hålls digitalt via Microsoft Teams. För att delta behöver du tillgång till dator, surfplatta eller smart phone med mikrofon, högtalare och gärna kamera.

Anmälan: Sista anmälningsdag 13 maj . Klicka här för att komma till anmälan Du kan även anmäla dig via mail till: elina@handihand.se