Nu är det dags att boka in höstens stora utbildningstillfälle.

Vi har fått önskemål om att få möjligheten att träffas tillsammans i personalgruppen, både assistenter och arbetsledare, så i år provar vi lite av en kombination – i år satsar vi på gemensamma Assistent- och Arbetsledardagar!

Totalt kommer det att vara tre dagar. Vi har valt att dela upp så att assistenter träffas själva på fredag förmiddag och arbetsledare/medarbetsledare kommer till lunch på fredagen.

Utbildningen kommer att hållas på Hotel Riviera Strand i Båstad den 15-17 november. Under hela vistelsen finns det fri tillgång till poolhus, gym och internetuppkoppling så glöm inte att packa med passande kläder.

 

Programupplägg:
FREDAG 15 november

Kl 09.00 – 12.00
Arbetsrätt/Kollektivavtal/Workshop: Nu är det dags att slå våra kloka huvuden ihop och fundera över hur Hand i Hands framtid ska se ut. Vilka visioner och ambitioner vill vi ha? Vad kännetecknar en bra arbetsgivare och vad får en att stanna?
Kl 12.00 – 13.00
Gemensam lunch i hotellets restaurang, arbetsledare välkomnas till lunchen.
Kl 13.00 – 16.30
Föreläsning – Kaj Pedersen är licensierad mental tränare, ledarskapscoach och föreläsare. Han föreläser om den mentala grundinställning till ens omgivning och allt som sker i den. Uppfattar du att glaset är halvtomt eller halvfullt? Är dina tankar mer positiva eller mer negativa? Din mentala attityd och inställning är på väldigt många sätt avgörande för det du både upplever och det du vill uppnå i livet.
Kl 16.30 – 19.00
Egentid – varför inte passa på att njuta av poolhuset eller ta ett varv i gymmet eller en promenad på stranden som ligger precis vid hotellet.
Kl 19.00 –
Gemensam middag i hotellets restaurang.

LÖRDAG 16 november

Kl 09.00 – 12.00
Föreläsning: Ibland kan det vara lite oklart över vem som har vilket ansvar i gruppen. Assistent, arbetsledare och godman/företrädare – vem gör egentligen vad?
Kl 12.00 – 13.00
Gemensam lunch i hotellets restaurang och sedan tackar vi och säger hej då till alla assistenter som varit med på utbildningen.
Kl 13.00 – 16.30
Föreläsning – Nytt inom LSS, Tidvis. Vi kommer även att titta på lite ekonomiska bitar inom assistansen.
Kl 16.30 – 19.00
Egentid – gör en repris av gårdagen eller vad som faller på.
Kl 19.00 –
Gemensam middag i hotellets restaurang.

SÖNDAG 17 november

Kl 09.00 -12.00
Återkoppling – Som en sista punkt går vi igenom vad som är på gång, hur ser det ut för Hand i Hand och hur ska vi forma Hand i Hands framtid? Vi reflekterar från assistenternas workshop.
Kl 12.00 – 13.00
Gemensam lunch och avslut, tack till er som varit med.

Under dagarna kommer det även att finnas avsatt tid för förmiddags- och eftermiddagsfika.

Utbildningslön utgår under föreläsartiderna samt lunch.

Boendealternativ:
På Riviera finns det boende för upp till fem – sex personer/rum, så långt det går kommer de från samma arbetsgrupp att få dela rum.

För er som önskar handikappsanpassat rum finns detta att tillgå, vänligen ange det i anmälan.

Kostnad och avbokningsregler:
1 765 kr per person i dubbelrum, (fredag fm – lördag lunch)

3 280 kr per person i dubbelrum, (fredag lunch – söndag lunch)

Enkelrumstillägg per natt är 530 kr per person

Vänligen observera att ovan kostnad kommer att belasta varje medlems utbildningskonto. Vi har ingen möjlighet att stå för eventuella familjemedlemmar som kommer med och som inte är en del av utbildningen eller arbetande assistent. Kostnader för familjemedlemmar kommer att faktureras efter utbildningen.

Avbokning kan ske kostnadsfritt senast den 24 oktober, därefter kan vi endast godta en avbokning om man har läkarintyg.

Anmälan
Vi hoppas att många vill vara med dessa dagar, platserna är begränsade så vänta inte för länge med er anmälan. Anmälan är nu stängd men vill du komma med i mån av plats kontakta sofia.stephens@handihand.se snarast.

Fyll i din sökning och tryck på enter