Debattforum

Hej alla Hand i Handare!

Det är ett tag sen jag skrev men nu ska det bli bot och bättring. Funderade på om jag skulle ta bort min blogg men nu när det händer så mycket inom reformen så känner jag att det är viktigt att jag hittar tiden att skriva här.

Jag har nu varit två dagar på IfAs debattforum och rådsmöte och tänkte försöka summera lite av vad som sagts dessa dagar.

Försäkringskassan har berättat om hur det står till med deras it-stöd och efterskottsbetalning. Från och med årsskiftet måste tidsredovisningen signeras via bankid. Mer information kommer ut till er alla via mejl.

IVO kommer att börja med mer utförliga tillsyner, vilket vi på Hand i Hand inte ser som något negativt, vi hade ju tillsyn i juni som gick bra.

Vi har även lyssnat på LSS utredaren Desiree Pethrus som berättade lite om utredningens syfte och mål. Det låter bra och vi hoppas att röster för att beskriva hur det ser ut i dagsläget blir hörda.

Delar av socialutskottet var på plats och debatten om vems fel att assistansen ser ut som den gör var i full gång. Det spelar ingen roll hur det blivit som det blivit utan det som spelar roll är hur vi tar oss ur detta och hur vi garanterar att människor får goda levnadsvillkor.

Tills vi hörs

Allt gott

Sanna

Skip to content