När någon i ens närhet blir beviljad personlig assistans förändras inte bara den assistansberättigades liv utan även personerna runt omkring.

Jag vet hur det är att vara anhörig, jag vet hur det är att ha assistenter i hemmet dygnet runt, jag vet hur det är att vara syskon till en som har personlig assistans.

Min personliga kännedom om detta förmedlar jag till personalen på kontoret, det ger oss ett stort försprång. Jag vet att assistenterna gör ett kanonjobb på att ta hand om min lillebror men jag vet också hur jobbigt det är att aldrig få vara själv.

Att inte kunna vara sig själv, känslan av att man måste vara stark när man vill gråta, man vill inte vara sårbar inför utomstående. Jag vet hur jobbigt det är och vara tonåring och inte kunna vara den jag vill vara för det finns andra som ser att jag är arg/ ledsen. Jag vet också känslan av att man måste vara duktig och stark som syskon för att inte belasta föräldrarna extra med att vara besvärlig.

Detta är min historia men jag vet att jag bara är en av många.

Vi på Hand i Hand förstår er situation.

Vi erbjuder vårt fulla stöd och förståelse till er som är anhöriga.

 

Sanna och Emil 21 mars 2015

Jag och min bror Emil

Fyll i din sökning och tryck på enter