Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

september 2019
MTOTFLS
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
« aug   okt »

Facebook - senaste nytt

Dagtidstjänst på 100% som personlig assistent i Södertälje

Vi söker nu en personlig assistent på en tjänst på 100% till en 3 årig flicka i Södertälje. Arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 7:30-15:30.

Hon kan själv komma på vad hon vill göra men behöver din hjälp för att kunna utföra dessa saker då hon har en muskelsjukdom (SMA1) som gör hennes muskler svaga. Din arbetsplats är där flickan befinner sig och är till stor del förlagd på förskola och i hemmet. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är fysiskt stark då det förekommer en del lyft. Vi har inga krav på tidigare erfarenhet utan går mestadels på magkänsla och personkemi. Du ska ha körkort och tillgång till egen bil. Eftersom flickan är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken:
www.staffrec.se/viewad.php?id=109800&source=sodertalje
... Se merSe mindre

4 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Personlig assistent på 80-100% till en busig 9-årig kille med mycket humor i Spekeröd

Jag är en smart kille på 9 år som lever med en medfödd muskelsjukdom, detta innebär att jag är muskelsvag i hela kroppen med begränsad rörlighet och det gör att jag har stort behov av hjälpmedel. Men jag tänker, känner och har en vilja precis som vilken 9-åring som helst.

Just nu söker jag två assistenter till mitt assistentteam till kväll- och helgtjänst på 100% och 80%. Passen är förlagda 14.55 till 23.00 på kvällar och 09.00 till 21.00 varannan helg. Jag behöver även timvikarier som kan hoppa in vid eventuell sjukfrånvaro och för att säkra upp för mig inför assistenternas planerade semestrar.

För att mitt liv skall kunna bli mer jämlikt andra killar i min ålder och kunna göra det som jag vill göra så behöver jag verkligen mina assistenter. Jag tänker och bestämmer själv och är väldigt bra på att vägleda hur jag vill ha det.

Tack vare er kan jag känna mig mer fri, delaktig och självständig, vilket är mitt mål i livet.
Därför behöver jag dig som:
· Är mina armar och ben när energin tryter
· Är tobaksfri och har god hygien eftersom jag har väldigt svårt för odörer och starka dofter
· Är i god fysisk form. Men då det finns lift på plats förekommer inga tunga lyft
· Har körkort och tillgång till egen bil då vi bor på landet, här fungerar inte kollektivtrafiken alls
· Är flexibel då arbetsplatsen är där jag är som hemma hos mig, i skolan, hos en kompis, på sjukhuset eller en utlandssemester
· Är bra på att hålla en låg profil och med det brukar vi jämföra med ordspråket ”en fluga på väggen” som är behjälplig när jag behöver. Hålla sig i bakgrunden med ögon och öron öppna. Detta för att jag ska kunna vara självständig och föra min egen talan

Jag och min familj har inga krav på tidigare erfarenheter utan går mestadels på magkänsla och personkemin, eftersom jag är en stor del av rekryteringen så är det viktigt att det fungerar mellan oss. Då jag är minderårig så krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister för arbete inom LSS-personlig assistans och det är en fördel om du beställt detta inför en eventuell Intervju. Vid anställning inleds arbetet med introduktion.

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se

Välkommen in med din ansökan på länken:
www.staffrec.se/viewad.php?id=109825&source=spekerod
... Se merSe mindre

4 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Vi letar personliga assistenter som vill jobba hos en härlig kille. I Svalöv. En timme från Hässleholm och 30 minuter från Helsingborg. Körkort är ett måste. Vi erbjuder fast tjänst. Både natt och dagtjänst finns. Maila personligt brev till sanna.skoglund@handihand.se ... Se merSe mindre

3 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Timvikarie till en 4-årig pojke utanför Halmstad

Vi söker nu en timvikarie till vårt assistentteam som kan hoppa in när våra ordinarie assistenter är frånvarande. Arbetet är hos en glad 4-årig pojke, med CP-skada och diabetes typ 1, som bor utanför Halmstad. Arbetspassen är ca 4-5 timmar långa och förlagda på eftermiddag och kvällar efter förskolan alternativ lite längre pass på helger. Så tjänsten passar perfekt för dig som studerar eller dig som har lediga dagar du vill fylla ut med ett extrajobb.

Din arbetsplats är där pojken befinner sig och är till stor del förlagd i hemmet. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är fysiskt stark då det förekommer en del lyft. Vi går mestadels på magkänsla och personkemi men ser gärna att du har vårderfarenhet eller är utbildad undersköterska. Ett stort bonus är om du även har erfarenhet inom diabetes. Du behöver vara flexibel och ha körkort samt tillgång till egen bil.

Eftersom pojken är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=110136&source=halmstad
... Se merSe mindre

4 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter