Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

juli 2019
MTOTFLS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

 • Välkommen till Hand i Hands sommarfest den 19 juni

  Jun
  19

  Missa inte vår årliga sommarfest på Strandhotellet i Mellbystrand. På plats kommer det att bli musikunderhållning och andra trevliga aktiviteter. Det kommer att dukas upp med en härlig grillbuffé och bjudas på jordgubbstårta. Badstolen finns tillgänglig om någon är intresserad av att ta sig ett dopp i havet som ligger ett stenkast från Strandhotellet. Så boka upp […]

  Läs mer →

 • Medlemsresa Bohusgården 5-8 augusti 2019

  Aug
  05

  Vi är i full gång att planera sommarens medlemsresa och i år går den till Bohusgården som ligger precis i utkanten av Uddevalla i Bohuslän. På hotellet finns det tillgång till spa med swimmingpool, bubbelpool, bastu, uppvärmda takbaljor utomhus, solterapi, gym och motionsrum. Inträde till spa-avdelningen tillkommer. Utanför hotellet finns också Uddevallas unika strandpromenad, där det […]

  Läs mer →

Facebook - senaste nytt

I dag stänger vår växel kl 12, önskar alla en fin helg! ... Se merSe mindre

2 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Är du en fotbollsnörd och vill arbeta som personlig assistent till 9-årig kille i Svalövs kommun?

Gillar du fotboll? Då kanske du är den jag söker!
Jag är en glad, positiv och busig 9-årig kille som har en mycket ovanlig muskelsjukdom. Sjukdomen medför att jag vårdas i respirator dygnet runt men trots detta är jag en väldigt aktiv kille som vill utföra samma aktiviteter som alla andra 9-åringar roar sig med. Så förutom att gå i skolan så blir det fotboll, konserter, resor, spel i alla dess former och mycket annat bus.
Men framför allt är det fotboll som är min stora passion där Liverpool FC är laget som ligger mig närmast till hjärtat. Men bara för jag håller på Liverpool så betyder det inte att du behöver göra det. Jag retas gärna lite med dig när vi vunnit över er.

Jag bor på en liten gård i Svalövs kommun i Skåne. Så du utgår från mitt hem, men som assistent till mig så följer man med mig dit jag ska. Detta innebär att det är ett väldigt varierat arbete. Det kan vara allt från i soffan framför en fotbollsmatch på TV:n eller utomhus när jag är ute och cyklar med mina kompisar.

Du som söker ska tycka att det är spännande med ett arbete som inte har en rakt utstakad väg. Där du och din person hela tiden ställs inför nya utmaningar. Jag söker dig som väljer att se möjligheter istället för problem. Du ska även vara trygg, social och våga bjuda på dig själv.

För mig är det viktigt med personkemin, att man klickar både med mig och min familj. Du måste också vara fri från allergi mot hund/katt, rökfri och inneha körkort samt ha tillgång till bil då jag och min familj bor på landet och det saknas bussförbindelse eller liknande hem till mig.

Tjänsten är på 72% och arbetet är förlagt på dag, kväll, och helg. Det är dock viktigt att du kan arbeta natt med då arbetspass på natten (vaken natt) kan förekomma.

Då jag är minderårig så krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister för arbete inom LSS-personlig assistans och det är en fördel om du beställt detta inför en eventuell intervju.

Känner du nu att detta skulle kunna vara något för just dig? Tveka då inte att skriva några rader om dig själv. Vi ber dig söka tjänsten via sökfunktionen men har du några frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta André på Kooperativet Hand i Hand på 010-2525263 alternativt andre.peltonen@handihand.se.

För att ta dig till ansökan så klicka in på länken nedan:
www.staffrec.se/viewad.php?id=106772&source=fotbollsnörd
... Se merSe mindre

4 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Personlig assistent sökes på 90% till en 6-årig kille i Rockneby

Vi söker en assistent till vårt assistentteam till en tjänst på 90%. Då pojken har assistans dygnet runt söker dig som kan jobba dagar, kvällar, helger samt vaken natt. Vi söker även en sommarvikarie som kan hoppa in när våra ordinarie assistent är lediga. Skriv gärna vilken av tjänsterna du är intresserad av.

Vår 6-åring är väldigt social och tycker om det mesta så som att bada, bilar och sport. Han kör sin permobil i racerfart och brukar säga att det är hans motorcykel. Ett stort intresse är fiske och fotboll. Att köra i vattenpölar och gå på upptäcktsfärd är också roligt.

Han kan själv komma på vad han vill göra men behöver din hjälp för att kunna utföra dessa saker då hans egna muskler är svaga. Han har en muskelsjukdom som heter SMA 1. Din arbetsplats är där pojken befinner sig och är till stor del förlagd på förskola och i hemmet i Rockneby utanför Kalmar. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är i åldern 25-55 år, men det är inget krav. Vi har inga krav på tidigare erfarenhet utan går mestadels på magkänsla och personkemi där pojken själv är en stor del av rekryteringen eftersom det främst är mellan oss som det ska fungera. Du ska ha körkort och tillgång till egen bil. Eftersom pojken är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=109573&source=personligassistent
... Se merSe mindre

4 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter