Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

juni 2019
MTOTFLS
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« maj   jul »

 • Utbildning i Tidvis

  Oct
  15

  Som ni tidigare har fått information om kommer vi att byta tidredovisningssystem under hösten och det är nu äntligen dags att börja arbeta skarpt med Tidvis. Vi kommer börja utbilda under vecka 42 med både förmiddagsutbildningar och kvällsutbildningar. Utbildningen kommer att hållas på vårt kontor i Bjärnum (Södra Vägen 8, 280 20 Bjärnum) och vänder […]

  Läs mer →

 • Assistent- och Arbetsledardagar 15-17 nov

  Nov
  15

  Nu är det dags att boka in höstens stora utbildningstillfälle. Vi har fått önskemål om att få möjligheten att träffas tillsammans i personalgruppen, både assistenter och arbetsledare, så i år provar vi lite av en kombination – i år satsar vi på gemensamma Assistent- och Arbetsledardagar! Totalt kommer det att vara tre dagar. Vi har […]

  Läs mer →

Facebook - senaste nytt

För er som är intresserade så förde liberalernas Bengt Eliasson idag en debatt med Socialminister Lena Hallengren om personlig assistans.
Lena Hallengren sa upprepade gånger att ett regleringsbrev inte står över lagen och att Försäkringskassan behöver mer tid på sig att leva upp till det som står i regleringsbrevet.
När det var på andra håller där det skulle sparas då gick det minsann snabbt.
... Se merSe mindre

4 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Nu är de första datumen för Tidvis-utbildningarna bestämda. Vi kommer att hålla dessa under hösten på flera platser och tillfällen samt på webben. Gå in på handihand.se för mer information. Utbildningen vänder sig till dig som arbetsledare i Hand i Hand. ... Se merSe mindre

5 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

50-75% till en glad 24-årig kille i Hässleholm

Jag är en glad och positiv 24-årig kille med CP- och synskada, jag sitter i rullstol och behöver hjälp med det mesta i min vardag. Som personlig assistent är du mina förlängda armar och ben. Du som assistent ger mig möjligheten att kunna leva ett aktivt liv precis som alla andra med skola, vänner och fritidsaktiviteter. Jag bor med min familj i Hässleholm, körkort är inget krav då det finns bra bussförbindelser till hemmet.

Jag söker dig som är lyhörd, trygg och säker i dig själv, har förståelse för vad god omvårdnad är, såväl fysiskt som psykiskt. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och du bör även vara flexibel, empatisk och noggrann. Lyft förekommer i arbetet.

Utbildning och/eller erfarenhet som personlig assistent är meriterande, men det viktiga är att personkemin stämmer.

Tjänsten motsvarar 50-75% med start omgående. Arbetet utförs under dagtid och kvällstid såväl vardagar som helger. Du kommer att vara med på daglig verksamhet samt på fritiden efter skolan. Det kan även finnas möjlighet att arbeta fler timmar hos någon av våra andra medlemmar om intresse finns.

Vi kommer endast att höra av oss till sökande som blir aktuella för intervju. Tjänsten kommer att tillsättas inom kort så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=111145&source=hassleholm
... Se merSe mindre

2 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter