Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

juni 2019
MTOTFLS
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« maj   jul »

  • Medlemsresa Bohusgården 5-8 augusti 2019

    Aug
    05

    Vi är i full gång att planera sommarens medlemsresa och i år går den till Bohusgården som ligger precis i utkanten av Uddevalla i Bohuslän. På hotellet finns det tillgång till spa med swimmingpool, bubbelpool, bastu, uppvärmda takbaljor utomhus, solterapi, gym och motionsrum. Inträde till spa-avdelningen tillkommer. Utanför hotellet finns också Uddevallas unika strandpromenad, där det […]

    Läs mer →

Facebook - senaste nytt

Personlig assistent sökes på 85% i Torup (Hylte)

Är du som Alfred i Emil i Lönneberga? Snäll och lugn men ändå snabb att hänga med på roliga hyss. Då tycker jag du ska söka tjänsten som min personliga assistent.

Jag har ett fantastiskt team med personliga assistenter, och letar efter dig som kan passa bra in i gruppen. Det är lika viktigt att du och jag trivs ihop som att du kan samarbeta med dina kollegor. För mig är det viktigt att alla arbetar likt, utifrån samma rutiner, så att jag känner mig trygg.

Jag är ett 10-årigt busfrö som bor i Torup, ca 35 minuter med bil från centrala Halmstad. Bussarna går ganska bra, men det är en fördel om du har körkort och tillgång till bil eftersom jag inom det närmsta året kommer flytta till Johansfors utanför Oskarsström, dit det inte går bussar.

När man jobbar med mig får man vara beredd på att vara ute i alla väder, ibland i flera timmar. Vissa dagar är fyllda med bus och ett högt tempo, det kan hända att ditt tålamod och din stresstålighet sätts på prov. Detta är ett jobb för dig som klarar av att behålla lugnet och vara tydlig när jag behöver hjälp att sätta gränser. Jag är nämligen totalt orädd av mig och tänker inte på att saker kan vara farliga, så därför behöver jag alltid ha mina assistenter i närheten med fullt fokus. Jag har dubbelassistans dygnet runt, med en vaken assistent på natten, så det finns alltid någon i närheten och håller koll på mig om jag behöver hjälp. Men jag behöver även få tid för mig själv i lugn och ro, då måste assistenterna kunna dra sig undan och göra sig osynliga så att det känns som att jag är själv även fast assistenten alltid finns i närheten och har stenkoll på mig.

Jag har en utvecklingsstörning till följd av en hjärnskada och behöver hjälp med allt i min vardag. Bland annat hygien, kommunikation och motivation till roliga aktiviteter. När saker ändras eller jag inte kan göra mig förstådd kan jag bli frustrerad och utåtagerande. Då är det viktigt att du är orädd och lugn, så att jag kan känna mig trygg med dig. Ibland kan folk uppleva mitt beteende som utmanande även när jag är glad och har massor med energi som spritter i kroppen.

Det är en stor fördel om du har kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande och har jobbat med utmanande beteende tidigare. Men för rätt person finns möjlighet till utbildning och handledning när du börjar tjänsten. Du måste kunna förstå och göra dig förstådd på svenska i både tal och skrift för att kunna arbeta här eftersom jag själv har svårt med den verbala kommunikationen.

Jag trivs bra med alla möjliga typer av personer, ung, gammal, kille eller tjej. Enda kravet är att du är både mentalt och fysiskt frisk så du orkar med mitt tempo. I dagsläget är vi flest tjejer, så det hade varit trevligt med några fler killar, men alla är välkoma att söka.

Eftersom vi har djur hemma bör du inte ha problem med pälsdjursallergi. Du bör även kunna undvika starka parfymer på jobbet.
Vi tillämpar rökfri arbetstid, men sålänge du inte tar med dig röklukten in går det bra att röka utanför arbetstid.

Vi söker även en assistent som är intresserad av att jobba som arbetsledare upptill tjänsten och hjälpa till med te.x. rekrytering, schema, stötta assistenterna i gruppen och hålla i möten. Känner du att detta hade varit en rolig utmaning, skriv gärna det i din ansökan!

Vi söker även timvikarier som kan hoppa in extra vid sjukdom och semestrar. Om du är intresserad av en sån tjänst, skriv det i ansökan.

För att få jobba med barn med funktionsnedsättning krävs utdrag ur belastningsregistret, utdraget beställer du direkt när du söker tjänsten! Detta är jätteviktigt eftersom det kan ta lite tid innan polisen skickar hem det till dig. Du beställer det på polisens hemsida: polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För frågor är du varmt välkommen att kontakta Björn Andreasson eller André Peltonen på 010-2525250 alternativt bjorn.andreasson@handihand.se eller andre.peltonen@handihand.se

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=109664&source=torup
... Se merSe mindre

2 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Sommartider... 🎼

Semestern är i full gång och under sommaren är vår växel öppen kl 10-14. Vi kommer även ha stängt vecka 31 men finns på jouren om det är något som brådskar. Glad sommar!
... Se merSe mindre

2 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Nu sänder ABH utbildning och Rådgivning live direkt i från Almedalsveckan.

m.youtube.com/watch?v=69P8O4I3j1k
... Se merSe mindre

2 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Personlig assistent på 80-100% till en busig 9-årig kille med mycket humor i Spekeröd

Jag är en smart kille på snart 9 år som lever med en medfödd muskelsjukdom, detta innebär att jag är muskelsvag i hela kroppen med begränsad rörlighet och det gör att jag har stort behov av hjälpmedel. Men jag tänker, känner och har en vilja precis som vilken 9-åring som helst.

Just nu söker jag två assistenter till mitt assistentteam till kväll- och helgtjänst på 100% och 80%. Passen är förlagda 14.55 till 23.00 på kvällar och 09.00 till 21.00 varannan helg. Jag behöver även timvikarier som kan hoppa in vid eventuell sjukfrånvaro och för att säkra upp för mig inför assistenternas planerade semestrar.

För att mitt liv skall kunna bli mer jämlikt andra killar i min ålder och kunna göra det som jag vill göra så behöver jag verkligen mina assistenter. Jag tänker och bestämmer själv och är väldigt bra på att vägleda hur jag vill ha det.

Tack vare er kan jag känna mig mer fri, delaktig och självständig, vilket är mitt mål i livet.
Därför behöver jag dig som:
· Är mina armar och ben när energin tryter
· Är tobaksfri och har god hygien eftersom jag har väldigt svårt för odörer och starka dofter
· Är i god fysisk form. Men då det finns lift på plats förekommer inga tunga lyft
· Har körkort och tillgång till egen bil då vi bor på landet, här fungerar inte kollektivtrafiken alls
· Är flexibel då arbetsplatsen är där jag är som hemma hos mig, i skolan, hos en kompis, på sjukhuset eller en utlandssemester
· Är bra på att hålla en låg profil och med det brukar vi jämföra med ordspråket ”en fluga på väggen” som är behjälplig när jag behöver. Hålla sig i bakgrunden med ögon och öron öppna. Detta för att jag ska kunna vara självständig och föra min egen talan

Jag och min familj har inga krav på tidigare erfarenheter utan går mestadels på magkänsla och personkemin, eftersom jag är en stor del av rekryteringen så är det viktigt att det fungerar mellan oss. Då jag är minderårig så krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister för arbete inom LSS-personlig assistans och det är en fördel om du beställt detta inför en eventuell Intervju. Vid anställning inleds arbetet med introduktion.

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=109825&source=spekerod
... Se merSe mindre

2 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter