Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

januari 2019
MTOTFLS
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
« dec   feb »

Facebook - senaste nytt

Vi letar personliga assistenter som vill jobba hos en härlig kille. I Svalöv. En timme från Hässleholm och 30 minuter från Helsingborg. Körkort är ett måste. Vi erbjuder fast tjänst. Både natt och dagtjänst finns. Maila personligt brev till sanna.skoglund@handihand.se ... Se merSe mindre

3 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Timvikarie till en 4-årig pojke utanför Halmstad

Vi söker nu en timvikarie till vårt assistentteam som kan hoppa in när våra ordinarie assistenter är frånvarande. Arbetet är hos en glad 4-årig pojke, med CP-skada och diabetes typ 1, som bor utanför Halmstad. Arbetspassen är ca 4-5 timmar långa och förlagda på eftermiddag och kvällar efter förskolan alternativ lite längre pass på helger. Så tjänsten passar perfekt för dig som studerar eller dig som har lediga dagar du vill fylla ut med ett extrajobb.

Din arbetsplats är där pojken befinner sig och är till stor del förlagd i hemmet. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är fysiskt stark då det förekommer en del lyft. Vi går mestadels på magkänsla och personkemi men ser gärna att du har vårderfarenhet eller är utbildad undersköterska. Ett stort bonus är om du även har erfarenhet inom diabetes. Du behöver vara flexibel och ha körkort samt tillgång till egen bil.

Eftersom pojken är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=110136&source=halmstad
... Se merSe mindre

4 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Tjänst på 85% som personlig assistent till en 30-årig kille i Hässleholm

Jag är en 30-årig kille som bor i Hässleholm och jag söker dig som är intresserad av att arbeta på en fast tjänst på 85%.

Eftersom att jag sitter i rullstol efter min dykolycka för 10 år sedan innebär arbetet främst att vara mina förlängda armar och ben i vardagen. En stor del av arbetet sker i mitt hem men du kommer även att följa med mig på olika aktiviteter och när jag umgås med familj och vänner. Jag ser gärna att du är mellan 25 och 35 år gammal. Eftersom att jag har egen bil är det ett krav att du har körkort och du bör inte heller vara allergisk då det finns djur där jag ibland vistas.

Har du erfarenhet av arbete som personlig assistent så är det meriterande. Vi har tyvärr endast möjlighet att höra av oss till sökande som blir aktuella för intervju. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=109958&source=personligassistent
... Se merSe mindre

4 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Personlig assistent sökes på 85% i Torup (Hylte)

Är du som Alfred i Emil i Lönneberga? Snäll och lugn men ändå snabb att hänga med på roliga hyss. Då tycker jag du ska söka tjänsten som min personliga assistent.

Jag har ett fantastiskt team med personliga assistenter, och letar efter dig som kan passa bra in i gruppen. Det är lika viktigt att du och jag trivs ihop som att du kan samarbeta med dina kollegor. För mig är det viktigt att alla arbetar likt, utifrån samma rutiner, så att jag känner mig trygg.

Jag är ett 10-årigt busfrö som bor i Torup, ca 35 minuter med bil från centrala Halmstad. Bussarna går ganska bra, men det är en fördel om du har körkort och tillgång till bil eftersom jag inom det närmsta året kommer flytta till Johansfors utanför Oskarsström, dit det inte går bussar.

När man jobbar med mig får man vara beredd på att vara ute i alla väder, ibland i flera timmar. Vissa dagar är fyllda med bus och ett högt tempo, det kan hända att ditt tålamod och din stresstålighet sätts på prov. Detta är ett jobb för dig som klarar av att behålla lugnet och vara tydlig när jag behöver hjälp att sätta gränser. Jag är nämligen totalt orädd av mig och tänker inte på att saker kan vara farliga, så därför behöver jag alltid ha mina assistenter i närheten med fullt fokus. Jag har dubbelassistans dygnet runt, med en vaken assistent på natten, så det finns alltid någon i närheten och håller koll på mig om jag behöver hjälp. Men jag behöver även få tid för mig själv i lugn och ro, då måste assistenterna kunna dra sig undan och göra sig osynliga så att det känns som att jag är själv även fast assistenten alltid finns i närheten och har stenkoll på mig.

Jag har en utvecklingsstörning till följd av en hjärnskada och behöver hjälp med allt i min vardag. Bland annat hygien, kommunikation och motivation till roliga aktiviteter. När saker ändras eller jag inte kan göra mig förstådd kan jag bli frustrerad och utåtagerande. Då är det viktigt att du är orädd och lugn, så att jag kan känna mig trygg med dig. Ibland kan folk uppleva mitt beteende som utmanande även när jag är glad och har massor med energi som spritter i kroppen.

Det är en stor fördel om du har kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande och har jobbat med utmanande beteende tidigare. Men för rätt person finns möjlighet till utbildning och handledning när du börjar tjänsten. Du måste kunna förstå och göra dig förstådd på svenska i både tal och skrift för att kunna arbeta här eftersom jag själv har svårt med den verbala kommunikationen.

Jag trivs bra med alla möjliga typer av personer, ung, gammal, kille eller tjej. Enda kravet är att du är både mentalt och fysiskt frisk så du orkar med mitt tempo. I dagsläget är vi flest tjejer, så det hade varit trevligt med några fler killar, men alla är välkoma att söka.

Eftersom vi har djur hemma bör du inte ha problem med pälsdjursallergi. Du bör även kunna undvika starka parfymer på jobbet.
Vi tillämpar rökfri arbetstid, men sålänge du inte tar med dig röklukten in går det bra att röka utanför arbetstid.

Vi söker även en assistent som är intresserad av att jobba som arbetsledare upptill tjänsten och hjälpa till med te.x. rekrytering, schema, stötta assistenterna i gruppen och hålla i möten. Känner du att detta hade varit en rolig utmaning, skriv gärna det i din ansökan!

Vi söker även timvikarier som kan hoppa in extra vid sjukdom och semestrar. Om du är intresserad av en sån tjänst, skriv det i ansökan.

För att få jobba med barn med funktionsnedsättning krävs utdrag ur belastningsregistret, utdraget beställer du direkt när du söker tjänsten! Detta är jätteviktigt eftersom det kan ta lite tid innan polisen skickar hem det till dig. Du beställer det på polisens hemsida: polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För frågor är du varmt välkommen att kontakta Björn Andreasson eller André Peltonen på 010-2525250 alternativt bjorn.andreasson@handihand.se eller andre.peltonen@handihand.se

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=109664&source=torup
... Se merSe mindre

1 månad sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter