Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

november 2018
MTOTFLS
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« okt   Dec »

 • Grillkväll vid Möllerödssjön 21 maj

  May
  21

  Eftersom förra årets grillkväll var så trevlig så vill vi göra om det med er i år igen! Äntligen är det lite ljusare och varmare ute och det ser ut att hålla i sig. Vi träffas vid Möllerödssjöns badplats tisdagen den 21:a maj mellan klockan 16.00-18.30. Vi bjuder på korv med tillbehör och ser till […]

  Läs mer →

 • Sommarfest 19 juni 2019

  Jun
  19

  Missa inte vår årliga sommarfest på Strandhotellet i Mellbystrand. På plats kommer det att bli musikunderhållning och andra trevliga aktiviteter. Det kommer att dukas upp med en härlig grillbuffé och bjudas på jordgubbar med grädde. Badstolen finns tillgänglig om någon är intresserad av att ta sig ett dopp i havet som ligger ett stenkast från […]

  Läs mer →

 • Medlemsresa Bohusgården 5-8 augusti 2019

  Aug
  05

  Vi är i full gång att planera sommarens medlemsresa och i år går den till Bohusgården som ligger precis i utkanten av Uddevalla i Bohuslän. På hotellet finns det tillgång till spa med swimmingpool, bubbelpool, bastu, uppvärmda takbaljor utomhus, solterapi, gym och motionsrum. Inträde till spa-avdelningen tillkommer. Utanför hotellet finns också Uddevallas unika strandpromenad, där det […]

  Läs mer →

Facebook - senaste nytt

Tim- och sommarvikariat som personlig assistent i Hässleholm och Kristianstad kommun

Vi söker timvikarier till några av våra medlemmar i Hässleholm och Kristianstad. Arbetet innebär att du hoppar in extra vid tex semester eller sjukluckor. Det innebär att du ibland kan bli tillfrågad med kort varsel. Det kan även finnas möjlighet att få några fasta pass på schema motsvarande en mindre deltidstjänst på ca 20-30%.

Vi söker även dig som vill jobba extra i sommar. Du kommer då att täcka upp vid ordinarie assistenters ledighet och kommer arbeta på ett fast schema under sommarmånaderna med högre tjänstgöringsgrad, mellan 50-100%.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg eller med barn. Eftersom våra medlemmar behöver stöd i sin kommunikation är det ett krav att du både talar och förstår svenska.

Intervjuer för tjänsterna som timvikarie kommer att hållas löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
För att få arbeta med barn krävs utdrag ur belastningsregistret. Vi ser gärna att du beställer ditt utdrag redan nu för att underlätta i rekryteringsprocessen då vi inte kan gå vidare med en anställning innan du kan uppvisa ett utdrag.

Har du några frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=109058&source=hassleholm
... Se merSe mindre

5 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Helgtjänst på 28% hos en 19-årig kille i Bjärnum.

Just nu har jag har två lediga helgtjänster hos mig på 21-28%. Jag söker även timvikarier som kan hoppa in vid behov och då jag har assistans dygnet runt är det viktigt att du är flexibel och du kan jobba alla tider på dygnet.

Jag är en kille på 19 år som bor med min familj strax utanför Bjärnum. Jag föddes med en muskelsjukdom som innebär att mina muskler långsamt försvagas med åren och begränsar mig fysiskt. Jag har full känsel, men är väldigt svag i hela kroppen. Mitt största intresse är fotboll men jag gillar också att spela TV-spel, kolla på serier, träffa vänner och bara ta det lugnt.

Att arbeta hos mig innebär att assistera mig i allt praktiskt i vardagen, t.ex. hjälp med personlig hygien och diverse hushållssysslor. Du ska kunna vara passiv och hålla dig i bakgrunden, men samtidigt vara lyhörd för mina behov. Din arbetsplats är där jag befinner mig; hemma, i skolan, hos kompisar, på fotbollsmatcher eller på resor. Körkort är ett krav, då vi ibland tar bilen och åker iväg på olika aktiviteter. Jag värdesätter att du är flexibel och ibland är beredd att ändra dina arbetstider så att jag kan vara spontan med att hitta på saker. Att du har tillgång till bil underlättar avsevärt för dig då kollektivtrafiken inte alltid passar med arbetstiderna.

Jag söker både killar och tjejer som assistenter och jag önskar att du är mellan 20 och 40 år. Det är viktigt att du har en stor känsla för integritet och är trygg i dig själv. Du som söker måste ha en god social kompetens, vara ansvarstagande och ha hög arbetsmoral. Jag uppskattar också att du har humor och är en positiv person. Du ska vara rökfri under arbetstid och ha god fysik. Då det finns katter i hemmet är det viktigt att du tål pälsdjur. Relevant utbildning och erfarenhet är meriterande, men största vikt läggs på personkemi och personlig lämplighet. Skriv gärna ett personligt brev och berätta om dig själv och varför du passar som assistent till mig och bifoga det tillsammans med ditt CV.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta André på andre.peltonen@handihand.se.
Välkommen in med din ansökan via länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=104886&source=personlig assistent
... Se merSe mindre

5 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Dagtidstjänst på 100% som personlig assistent (Södertälje)

Vi söker nu en personlig assistent på en tjänst på 100% till en 3 årig flicka i Södertälje. Arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 7:30-15:30.

Hon kan själv komma på vad hon vill göra men behöver din hjälp för att kunna utföra dessa saker då hon har en muskelsjukdom (SMA1) som gör hennes muskler svaga. Din arbetsplats är där flickan befinner sig och är till stor del förlagd på förskola och i hemmet. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är fysiskt stark då det förekommer en del lyft. Vi har inga krav på tidigare erfarenhet utan går mestadels på magkänsla och personkemi. Du ska ha körkort och tillgång till egen bil. Eftersom flickan är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=108057&source=personligassistent

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.
... Se merSe mindre

5 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

50% till en glad 24-årig kille i Hässleholm

Jag är en glad och positiv 24-årig kille med CP- och synskada, jag sitter i rullstol och behöver hjälp med det mesta i min vardag. Som personlig assistent är du mina förlängda armar och ben. Du som assistent ger mig möjligheten att kunna leva ett aktivt liv precis som alla andra med skola, vänner och fritidsaktiviteter. Jag bor med min familj i Hässleholm, körkort är inget krav då det finns bra bussförbindelser till hemmet.

Jag söker dig som är lyhörd, trygg och säker i dig själv, har förståelse för vad god omvårdnad är, såväl fysiskt som psykiskt. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och du bör även vara flexibel, empatisk och noggrann. Lyft förekommer i arbetet.

Utbildning och/eller erfarenhet som personlig assistent är meriterande, men det viktiga är att personkemin stämmer.

Tjänsten motsvarar ca 50% med start omgående. Arbetet utförs under dagtid och kvällstid såväl vardagar som helger. Du kommer att vara med på folkhögskola samt på fritiden efter skolan. Det kan även finnas möjlighet att arbeta fler timmar hos någon av våra andra medlemmar om intresse finns.

Vi kommer endast att höra av oss till sökande som blir aktuella för intervju. Tjänsten kommer att tillsättas inom kort så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken - www.staffrec.se/viewad.php?id=107725&source=personligassistent
... Se merSe mindre

1 vecka sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter