Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

januari 2020
MTOTFLS
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« dec   feb »

Facebook - senaste nytt

Personlig assistent på 50-70% till en 9-årig kille i Spekeröd

Här har ni en smart kille på 9 år som lever med en medfödd muskelsjukdom, detta innebär att jag är muskelsvag i hela kroppen med begränsad rörlighet och det gör att jag har stort behov av hjälpmedel. Men jag tänker, känner och har en vilja precis som vilken 9-åring som helst.

För att mitt liv skall kunna bli mer jämlikt andra killar i min ålder och kunna göra det som jag vill göra så behöver jag verkligen mina assistenter. Jag tänker och bestämmer själv och är väldigt bra på att vägleda hur jag vill ha det. Tack vare er kan jag känna mig mer fri, delaktig och självständig, vilket är mitt mål i livet.

Just nu söker jag två assistenter till mitt assistentteam till kväll- och helgtjänster på 50-70%. Passen är förlagda 14.55 till 21.00 på kvällar och 09.55 till 19.00 varannan helg. Jag behöver även timvikarier som kan hoppa in vid eventuell sjukfrånvaro och för att säkra upp för mig inför assistenternas planerade semestrar. Skriv gärna i din ansökan vilken tjänst du är intresserad av.

Vi söker dig som:
* Är mina armar och ben när energin tryter
* Är tobaksfri och har god hygien eftersom jag har väldigt svårt för odörer och starka dofter
* Är i god fysisk form då det gäller att hålla samma tempo som mig & min elrullstol m.m. Men då det finns lift på plats så förekommer sällan tunga lyft.
* Har körkort och tillgång till egen bil då vi bor på landet där kollektivtrafiken inte går
* Är flexibel då arbetsplatsen är där jag är som hemma hos mig, i skolan, hos en kompis, på sjukhuset eller en utlandssemester
* Är bra på att hålla en låg profil och med det brukar vi jämföra med ordspråket ”en fluga på väggen” som är behjälplig när jag behöver. Hålla sig i bakgrunden med ögon och öron öppna. Detta för att jag ska kunna vara självständig och föra min egen talan.
* Kan flytande svenska i tal och skrift
* Inte har någon pälsallergi då vi i familjen har en hund.

Jag och min familj har inga krav på tidigare erfarenheter utan går mestadels på magkänsla och personkemin.

Då jag är minderårig så krävs ett utdrag ur Polisens belastningsregister för arbete inom LSS-personlig assistans och det är en fördel om du beställt detta inför en eventuell Intervju. polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Vid anställning inleds arbetet med introduktion.

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=112372&source=spekerod
... Se merSe mindre

2 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Idag firar vi härliga Linnéa som fyller 20 år idag! 🎂 ... Se merSe mindre

3 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter