Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

december 2019
MTOTFLS
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« nov   jan »

  • Julfest 1 december

    Dec
    01

    Välkomna till årets Julfest den 1 december på Strandhotellet i Mellbystrand Våra medlemmar, med familjer och assistenter är varmt välkomna. Vi börjar 13 för att avnjuta ett julbord och sedan blir det sång, dans och tomtebesök! Vi avrundar runt 16:30. Anmälan sker genom att klicka här Senast den 24 november behöver vi veta hur många […]

    Läs mer →

Facebook - senaste nytt

Då va det dags igen. På plats för att hjälpa en av våra medlemmar som har förlorat delar av sin assistans.
Denna gång är det en kommun som anser att den timmar som man fick för att uppnå goda levnadsvillkor inte längre behövs när försäkringskassan ger avslag.
Jag utgår från att kommunerna gör en egen oberoende utredning. Deras utredning ska inte på något sätt samkopplas med med vad
Försäkringskassan anser.
... Se merSe mindre

2 timmar sedan  ·  

Visa på fejjan

Ibland tar han mina sladdar, ibland mitt tangentbord. Nu har han tagit hela mitt kontor// Sanna ... Se merSe mindre

3 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Vikariat på 73% till en 4-årig pojke utanför Halmstad

Vi söker nu en personlig assistent till vårt assistentteam till ett vikariat med start 15/1 och slutdatum 1/1 2023. Arbetet är hos en glad 4-årig pojke, med CP-skada och diabetes typ 1, som bor utanför Halmstad. Arbetspassen är 2,5 timme på morgonen, ca 4-5 timmar på eftermiddag/kvällar efter förskolan och 12 timmar på helgen. Vi söker även timvikarier som kan hoppa in när ordinarie assistenter är frånvarande.

Din arbetsplats är där pojken befinner sig och är till stor del förlagd i hemmet. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är fysiskt stark då det förekommer en del lyft. Vi går mestadels på magkänsla och personkemi men ser gärna att du har vårderfarenhet eller är utbildad undersköterska. Ett stort bonus är om du även har erfarenhet inom diabetes. Du behöver vara flexibel och ha körkort samt tillgång till egen bil.

Eftersom pojken är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=111889&source=personligassistent
... Se merSe mindre

1 vecka sedan  ·  

Visa på fejjan

50% till en glad 24-årig kille i Hässleholm (Graviditetsvikariat)

Jag är en glad och positiv 24-årig kille med CP- och synskada. Jag sitter i rullstol och behöver hjälp med det mesta i min vardag. Som personlig assistent är du mina förlängda armar och ben. Du som assistent ger mig möjligheten att kunna leva ett aktivt liv precis som alla andra med skola, vänner och fritidsaktiviteter. Jag bor med min familj i Hässleholm, körkort är inget krav då det finns bra bussförbindelser till hemmet.

Tjänsten är ett graviditetsvikariat på 50% med start 1/1 och slutdatum 31/8. Arbetet utförs under dagtid och kvällstid såväl vardagar som helger. Du kommer att vara med på daglig verksamhet samt på fritiden efter skolan. Det kan även finnas möjlighet att arbeta fler timmar hos någon av våra andra medlemmar om intresse finns.

Jag söker dig som är lyhörd, trygg och säker i dig själv, har förståelse för vad god omvårdnad är, såväl fysiskt som psykiskt. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och du bör även vara flexibel, empatisk och noggrann. Lyft förekommer i arbetet.

Utbildning och/eller erfarenhet som personlig assistent är meriterande, men det viktiga är att personkemin stämmer.

Vi kommer endast att höra av oss till sökande som blir aktuella för intervju. Tjänsten kommer att tillsättas inom kort så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=111785&source=hassleholm
... Se merSe mindre

2 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter