Assistans

Personlig assistans när den är som bäst -Kooperativet Hand i Hand

Personlig assistans är personligt. Det finns ingen standardmall för hur assistans ska samordnas. För oss är det en självklarhet att forma assistansen utifrån ditt behov, inte tvärt om.

Hos Hand i Hand är alla välkomna. Vi har stor erfarenhet av assistans för barn och vuxna med flerfunktionshinder, muskelsjukdomar och neurologiska funktionsnedsättningar (NPF).

Hos Hand i Hand är du aldrig ensam. Vi finns vid din sida och stöttar dig i de situationer du behöver, exempelvis vid ansökan om assistansersättning, omprövning och överklagan.

Att vara assistansanordnare till barn och vuxna med nedsatt autonomi, flerfunktionshinder ställer höga krav på kompetens och engagemang. Det har vi.

Kooperativet Hand i Hand finns i Skåne, Halland, Småland, Blekinge, Jämtland och Västra Götaland. Du är varmt välkommen att besöka vårt huvudkontor i Halmstad eller vårt lokalkontor i Bjärnum.

Bli medlem
Bli medlem

Här kan du läsa om vårt kooperativ, hur vi arbetar och vad som gör oss unika.

Omtyckt
Omtyckt

Läs vad våra medlemmar och assistenter tycker om Hand i Hand.
.

Trygghet
Trygghet

Hur vi arbetar med att säkra kvaliteten i vår verksamhet och vilka certifieringar vi har.

Senaste nytt

Några utvalda bilder

Evenemangskalender

december 2019
MTOTFLS
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« nov   jan »

Facebook - senaste nytt

Personlig assistent sökes på 88% hos en glad 9-årig kille i Mönsterås

Jag är en 9-årig kille som bor i Mönsterås kommun och jag söker nu efter ny assistent att utöka mitt team med då en av mina assistenter efter lång och trogen tjänst har valt att gå vidare . På fritiden spelar jag Ipad, tv-spel, umgås med kompisar, målar eller åker på utflykter.

Jag har en muskelsjukdom som gör mig mycket svag och jag är i behov av assistans dygnet runt vilket innebär att jag behöver en assistent som kan arbeta alla tider på dygnet. Min assistent behöver hjälpa mig med allt från att klia mig på näsan, trycka på tangenter på datorn, finnas vid min sida i skolan, hoppa studsmatta eller att bara sitta på standby. Min diagnos påverkar inte min psykiska hälsa men jag behöver hjälp med allt fysiskt såsom hygien, ätande, stretchning, träning, inhalation och allt vad min diagnos innebär. Så jag styr mina assistenter mycket själv.

Vi ser gärna sökande i åldern 25-40 år. Vi vill att du är helt tobaksfri och har körkort och tillgång till egen bil. Vi söker någon som smälter in i familjen och vi lägger stor vikt på personlig lämplighet då tjänsten mestadels är i familjens hem. Du ska kunna arbeta självständigt och vara duktig på att känna av omgivningen runt pojken när du ska synas eller ej. Du bör inte vara allergisk mot pälsdjur då det finns djur i hemmet. Då jobbet innebär en del lyft kan du inte ha problem med rygg, axlar eller nacke. Arbetsplatsen är där killen befinner sig vilket innebär att du följer med till skola eller hem till kompisar. Det är viktigt att du talar och förstår svenska som om det vore ditt modersmål. Pojkens röst är ganska svag, du måste uppfatta den och även förstärka den.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan på länken: www.staffrec.se/viewad.php?id=112812&source=monsteras
... Se merSe mindre

4 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Personlig assistent sökes på 90% till en 7-årig kille i Rockneby

Vi söker en assistent till vårt assistentteam till en tjänst på 90%. Då pojken har assistans dygnet runt söker dig som kan jobba dagar, kvällar, helger samt vaken natt.

Vår 7-åring är väldigt social och tycker om det mesta så som att bada, bilar och sport. Han kör sin permobil i racerfart och brukar säga att det är hans motorcykel. Ett stort intresse är fiske och fotboll. Att köra i vattenpölar och gå på upptäcktsfärd är också roligt.

Han kan själv komma på vad han vill göra men behöver din hjälp för att kunna utföra dessa saker då hans egna muskler är svaga. Han har en muskelsjukdom som heter SMA 1. Din arbetsplats är där pojken befinner sig och är till stor del förlagd på förskola och i hemmet i Rockneby utanför Kalmar. Vissa dagar kan det även bli dagsutflykter eller resor längre iväg.

Vi ser gärna att du som söker är i åldern 25-55 år, men det är inget krav. Vi har inga krav på tidigare erfarenhet utan går mestadels på magkänsla och personkemi där pojken själv är en stor del av rekryteringen eftersom det främst är mellan oss som det ska fungera. Du ska ha körkort och tillgång till egen bil. Eftersom pojken är minderårig krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister för arbete inom LSS- personlig assistans och det är en fördel om du beställt det inför en eventuell intervju.

Vi kommer endast att kontakta kandidater som blir aktuella för intervju och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Har du några frågor får du gärna kontakta Björn på bjorn.andreasson@handihand.se.

Välkommen in med din ansökan: www.staffrec.se/viewad.php?id=112792&source=rockneby
... Se merSe mindre

5 dagar sedan  ·  

Visa på fejjan

Gissa vilken som är min:)
Hoppas alla har haft bra helger. Imorgon drar vi igång igen med nästan full bemanning på kontoret. Sanna och Patrik börjar på onsdag dock och Sofia nästa måndag när hon är tillbaka från Australien.
Hoppas vi alla får ett fint assistansår tillsammans:)
Kram Sanna
... Se merSe mindre

2 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Nu i mellandagarna är det mindre personal på plats på kontoret och därför kan telefonköerna vara något längre. Om något akut inträffar (som inte kan vänta till kommande vardag.) ring vårt akutnr
0451-208 15.

23/12 - STÄNGT
24/12 - STÄNGT
25/12 - STÄNGT
26/12 - STÄNGT
31/12- STÄNGT
1/1- STÄNGT
Övriga dagar är telefonen öppet som vanligt.
Vi önskar er alla en God Jul och ett gott nytt år
... Se merSe mindre

4 veckor sedan  ·  

Visa på fejjan

Fyll i din sökning och tryck på enter